12 Apr

Öğretmeni Doğa olan bir Okul – Anakent Koleji 6. Sınıflar – Yeni bir başlangıç

Anakent koleji 6 sınıfları Permakamp ziyaretlerini gerçekleştirdiler bugün. Öncelikli işimiz kahvaltı öncesi kısa bir oryantasyon. Gıdalarımız ilaçsız ve çok emek ile üretiliyor. Üreticilerimize saygımız gereği yemeklerimizi alıp yemeden atmamayı konuştuk. Yinede atık oluşursa tavuklar ve solucanlar için ayırmayı konuştuk. Kahvaltı sonrası bir gurup orman keşfine ve doğa farkındalığı çalışmasına katılırken diğer gurup Ekolojik Farkındalığa giriş çalışmaları yaptı. Kurduğumuz şehir düzeninde farkında olmadığımız atıklarımızı ve saçma uygulamalarımızı konuştuk.

Öncelikle mutfak suyunun aslında nane ve çilek sularken kullanılabileceğini görünce çok değişik geldi. Fakat kompost tuvaletimizin evimizdeki tuvaletten daha temiz olduğu iddaasına pek inanmak istemediler. Bedenimizde milyonlarca canlı yaşarken çevremizdeki bakterilerden bu kadar korkmamızın anlamsız olduğunu keşfettik.

Kompost tuvaletler doğa dostu ve çevreye zarar vermeyen temiz su atığını en aza indiren dışkı sistemleridir. Kompost tuvalete doğru bakım yapabilirsek Etkin mikroorganizmalar ve kompostlaşmayı hızlandırıcı ve örtücülerle sağlıklı bir dışkı sistemi işletilebilir.

Oysa evlerimizde kullandığımız temizleyici ve ağartıcılar derimiz yolu ile kanımıza karışarak bize ve sağlığımıza büyük zarar teşkil etmektedir. Bu kimyasalların iç organlarımıza verdiği zarar kirli olarak tanımlanmalıdır.

Organik mutfak atıklarımız ve plastik atıklarımızı ayrıştırmadan birarada atılması dünyaya büyük zarar vermekte. Organik atıklarımızı solucanlara yedirip, gübre elde edip, rahatlıkla gıda yetiştirebiliriz. Hem de bunu evimizde çok küçük alanlarda yapabiliriz. Bu konuda ilerlemeye karar verdik.

Solucanlarla dost olmak bugünün işlerinde biri idi. 1 yıldır çalışan solucan kompostumuzdan gübre hasadı yaptık.

Ve bolca Permakamp alanlarını değerlendirdik. Permakamp Kurucu aileleri bu alanı tasarlarken ve uygularken çok fonsiyonlu olmasının yanında çocuklarımıza fayda sağlayacak yöntemleri uygulamakta ve önermektedir.

Düzenlenmiş alanlarda çocuklar muhakeme etmeden ve bireysel insiyatif kullanmadan yaşamını sürdürmekte, bu pilot ebeveynlik yöntemleri çocuklarımızı kabiliyetsizleştirmekte ve öz bilincine darbe vurmaktadır. Permakamp bir çok uygulaması ile hem öğrenme hem de deneyimle  alanı olarak çocuklara bireysel varolma ve kişisel gelişim anlamında geniş seçenekler sunmayı hedef edinmiştir.

Ağaçların üzerinde bir ağda her an değişen denge kuralları içerisinde yürümek ve altında yüksek bir boşluk engramlarımız adına şaşırtıcı etkiler yaratır.

Ya da güvenlik önlemi sadece ellerimiz arasında olan bir tel kaydırağı. Herkesin bulaşığını kendisinin yıkadığı ekolojik yemekler.

Hızlı bir giriş yaptık bence. ?

Alpay Oğuş

12.04.2019

 

 

Read 5203 times Last modified on Friday, 12 April 2019 19:50

Haber Postası

captcha 

Hakkımızda

S.S.Permakamp
Riva Tüketim Kooperatifi

V.D. - Zincirlikuyu 7280400079
Adres - Gülbahar Mh. Avni Dilligil Sk. Akün Apt. No:20/4
İletişim : info@permakamp.com