19 Dec

Serbest Gezen Bir Anaokulu - Meşepalamudu - Yaban Domuzuyduk Bugün Biz

Kara kış geldi nihayetinde. Yağmur, çamur, soğuk hepsi tamam 
Bu sabah araziye gittiğimde tüm yağmur hasadı hendeklerimizin dolduğunu görüp çok mutlu oldum. Aslında çoktan dolmalıydı bu hendekler ama bu kış ancak yeni doldular.

Sabahleyin domu ısıtmak için sobayı odunla bir hayli doldurdum. Meşe Palamudu Okulu araziye en sık gelen okul. Araziye vardıklarında yağmuru, çamuru hiç umursamadılar. Gülen suratlar ve araziye mutlu gelen çocuklar . Ormana sabah gidecek olan ekip hemen hazırlanıp orman yoluna düştü. Kalanları doma çağırdım, ama meğer açık sınıf çalışmalarını arazide yapmayı planlamışlar bu hafta. Ben boş yere bir telaş domu ısıtmışım. Meşe Palamudu öğretmenleri ve çocukları keyif içinde arazide yaptılar ilk çalışmalarını. Ardından mutfak ekibi ve bahçe işleri ekibi olarak iki gruba ayrıldılar. Mutfak ekibi bugün kurabiye pişirdi. Bahçe ekibi doma giden yola yeni yürüyüş alanları ekledi. Bir de solucan kompostu hazırladık birlikte. Solucanlar üzerine konuştuk, solucan topladık, toprak kazdık, bizim kompost alanımızdan biraz taze sebze çöpü aldık ve hepsini karıştırıp bir solucan kompostu alanı kurduk domun içine. Bu solucan kompostunu incelemeye ve hakkında konuşmaya devam edeceğiz önümüzdeki günlerde. Ayrıca domda ekip biçeceğimiz alan üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz. Ekip biçeceğimiz alanları çoğaltmaya çalışıyoruz. Mini sandık yataklarımızı taşıması için bir raf tasarlayıp uygulamasını yaptılar Mehmet ve çocuklar.

Ormandaki barınak alanımızda çalışmaya devam ediyoruz. Bir hayli genişledi barınak. Mehmet usta ve çocuklar büyülü bir ağaç kütüğü bulmuşlar; yosundan suratı olan çok güzel bir kütük bu . Kütüğü barınağımızın kapısına bekçi olarak dikmişler ve defne yaprağından kulaklar takmışlar . Orman çok çamurlu ve kaygan. Artık tüm tulumlar kahverengi. Ormanda barınağımıza doğru tırmanırken ve kamp alanına geri inerken çamurda bata çıka ilerliyoruz ve bol bol düşüyoruz hep birlikte. Küçük orman havuzlarında ellerimizi yıkıyoruz ve kendimizi yabani orman domuzları olarak adlandırıyoruz. Çünkü onlar gibi bizde çamuru çok seviyoruz ve çoğu zaman çamurda dengemizi bulabilecek kadar hakimiz artık çamura.

 

Read 6952 times Last modified on Thursday, 15 February 2018 12:08

Haber Postası

captcha 

Hakkımızda

S.S.Permakamp
Riva Tüketim Kooperatifi

V.D. - Zincirlikuyu 7280400079
Adres - Gülbahar Mh. Avni Dilligil Sk. Akün Apt. No:20/4
İletişim : info@permakamp.com