Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder phocagallery/20170528yeniokul is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

02 Jun

Serbest Gezen Bir Okul - Muallim Cevdet İlkokulu ile Permakamp Programı

Serbest Gezen Çocuklar programımız kampsamında bu hafta için Muallim Cevdet İlköğretim okulu öğrencileri misafirimiz oldular. Öncelikle Permakamp projemizi dinledir ve bolca sorular sordular. Hatta siz burda olmayınca köpeklere kim bakıyor sorusu bile geldi. Kendileri kendielerine bakabilirler cevabımız onları çok şaşırttı. Çünkü permakamp köpekleri kendilerinin yaptığı bir yerden alanımıza rahatlıkla girip çıkabiliyorlar. Böylelikle dışardaki yada içerdeki seçeneklerin tamamını değerlendirmiş oluyorlar.

Alanımızın ekim yapılan alarlarında biraz keşif yaptıktan sonra kürekler ve kazmalar uçuştu ortada. Herkesin bu aletlerle bir hayali var. Fakat kullanması zor. Çabuk yoruluyor insan. Çocuklar biraz belki ders dışına çıkabildiklerinden belki böyle ortamlara çok sık gidemediklerinden pek bir heyecanlı oluyorlar. Bu tür alanların aslında daha sık hayatımıza girip normalleşmesi tek dileğimiz böylelikle sıra dışı öğrenmenin yolu yavaş yavaş açılmış oluyor. Bunu fark eden eğitimciler ve okullar ise zamanla bu tür çalışmalara daha çok katılacaklardır.

Programlarımızı sürekli yapan okullar için ortalama ayda 1 ya da 2 kez gelmeleri durumunda uyguladığımız bir program var. Permakültür uygulamaları, doğa algısı, sıra dışı düşünme, üretim, dönüştürme, planlama, ortak çalışma değerlerini alışıla geldik yöntemlerin dışına çıkarmayı hedefliyoruz. 3. yılında kendi çocuklarımızda farkettiğimiz üretici, dışa vurumcu farkındalığı diğer çocuklarımız içinde olağan ve sıradan hale getirmek istiyoruz. bu sebeple Serbest Gezen Çocuklar programlarımızı sürekli olarak geliştiriyoruz.

 

Read 11474 times Last modified on Thursday, 15 February 2018 12:17

Haber Postası

captcha 

Hakkımızda

S.S.Permakamp
Riva Tüketim Kooperatifi

V.D. - Zincirlikuyu 7280400079
Adres - Gülbahar Mh. Avni Dilligil Sk. Akün Apt. No:20/4
İletişim : info@permakamp.com